Salati retseptid

Lillkapsa-munasalat 

Pille Enden, 22. aprill 2019, 12:45
Lillkapsa-munasalat.Foto: Jaan Heinmaa
Peale lihavõttepühi on alati ohtralt värvitud keedumune üle. Lillkapsa-munasalat on just selline, kus neid ära kasutada saab. Salat on kerge ja kevadine.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
25 minutit + 1 tund maitsestumiseks

Koostisosad
1 tk Suur lillkapsapea
4 tk Kõvaks keedetud muna
1 tk Kollane paprika
2 tk Rohelise sibula vars
KASTE
1.5 dl Majonees
1 spl Sinep
1 spl Hakitud till
0.5 tk Väike sibul
2 tl Hakitud murulauk
2 tl Veiniäädikas
Sool
Must pipar
0.5 tl Jahvatatud paprika

Valmistamine

1. Eralda lillkapsas õisikuteks ja auruta pehmeks või keeda soolakas vees 4-6 minutit. Liiga pehmeks pole mõtet keeta, siis läheb salat liiga pudiks, pigem võiks jääda veidi krõmpsuks.  Jahuta.

2. Koori ja haki munad, lisa lillkapsale. Haki paprika ja lisa samuti salatisse koos hakitud rohelise sibulaga.

3. Sega eraldi kausis kastme ained. Sega salatiga ja lase vähemalt 1 tund maitsestuda. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee