Küpsetised

NÄDALAVAHETUSE KOOK! Musta leiva kook vahukoore ja ploomimoosiga (1)

Pille Enden, 5. mai 2019, 13:57
Leivakook vahukoore ja ploomimoosiga Jaan Heinmaa
Koduselt lihtsa koogi biskviidis on jahu asemel hoopis rukkileib. Tordipõhi ei tule küll nii kohev kui jahuga, aga parajalt pehme ikka. Ploomimoos sobib leivapõhjaga hästi, aga ka muu keedis - nt musta või punase sõstra - passib koogisse panna. 

Koostisosad
PÕHI
50 g Sarapuupähkel
100 g Must leib
3 tk Keskmine muna
1 dl Suhkur
1 tk Apelsini riivitud koor
Sool
Või vormi määrimiseks
TÄIDIS
1 tl Vanillisuhkur
0.5 tl Jahvatatud kaneel
300 ml Ploomi- või muu meelepärane moos
3 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Määri kaks  22 cm lahtikäivat koogivormi võiga.

2. Rösti pähklid kuival pannil, lase jahtuda ja töötle  koos tükeldatud leivaga kombainis peeneks.  

3. Vahusta munakollased heledaks vahuks koos 0,5 dl suhkru, riivitud apelsinikoore ja 1,5 sl veega. Sega hulka leiva-pähklisegu. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks, sega taina hulka koos ülejäänud suhkruga. Jaga tainas 2 vormi ja küpseta ahjus 8-10 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana.

4. Võta ahjust ja lase jahtuda, võta vormist.

5. Vahusta vahukoor vanillisuhkru ja kaneeliga, sega hulka 1-2 sl moosi. Pane tordialusele põhi, määri sellele kiht moosi  ja pool vahukoorest. Tõsta peale teine tordipõhi. Pane ka sellele moosi ja vahukoort. Lase 30 minutit seista, enne kui serveerid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee