Salati retseptid

Mida teha suurema koguse keedumunadega? Äkki salatit kahe juustu ja ananassiga!  (2)

Tiina Lebane, 21. aprill 2019, 08:46
Munasalat kahe juustu ja ananassiga. Jaan Heinmaa
See on suurepärane salat, mida saad süüa kasvõi kohe, kui munad on koksitud ja kooritud! Kuidas? Väga lihtsalt! Tee salat varem valmis ja hoia külmkapis, mis ongi hea, sest nii jõuavad maitsed paremini imenduda. Pärast munade koksimist lisa ka munatükikesed ja lihavõtete hommikusöök on valmis! Parmesani asemel sobib siia väga hästi ka meie oma Bresto juust ja kaste timmi ananassimahlaga just nii paksuks või vedelaks, kui sulle meeldib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
5 tk Kõvaks keedetud muna
1 tk Väike ananassikonserv (tükid või rõngad, umbes 220 g)
125 g Mozzarella-kirisd
100 g Parmesan või Bresto
KASTE
150 g Majonees
Ananassileem konservist
0.5 tl Karripulber
0.5 tl Tšillihelbed
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Tükelda munad kuubikuteks, lõika kõva juust (parmesan või Bresto) ribadeks ja poolita mozzarella-kirisid. Nõruta konserviananass (hoia mahl alles!), lõika väiksemaks ja lisa salatile.

2. Kastme jaoks sega majoneesi hulka ananassileent paar supilusikatäit või rohkem, kui majonees on paks ja eelistad vedelamat kastet. Maitsesta karripulbri, tšillihelveste ja soola-pipraga.

3. Vala kaste salatile ja sega kergelt läbi. Kui on aega, siis tõsta salat tunnikeseks külmkappi, et maitsed saaksid ühtlustuda. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee