Porgandi-seemnenäkileibFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
20. aprill 2019, 10:16

Maitsev porgandi-seemnenäkileib teeb kõhule head (1)

Porgand teeb rukki-seemnenäkileiva mahlasemaks ja ka magusamaks. See on suurepärane ja kiudainerohke amps, mida on hea võtta kaasa lastel kooli turgutuseks või endal tööle vahepalaks. 

Koostisosad
1 tk Suur porgand
3 dl Jämedad kaerahelbed
2 dl Rukkijahu
2 dl Päevalilleseemned
0.5 tl Sool
3 dl Külm vesi
3 spl Hea õli
1 spl Vahtrasiirup (soovi korral)

Valmistamine

18 tk

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.

2. Koori porgand ja riivi jämedalt. Sega kuivainetega, lisa vesi ja õli ning sega tainaks. Kui soovid, lisa ka 1 sl vahtrasiirupit.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta tainas paberile ja suru ühtlaselt laiali. Jälgi, et see ei jääks keskelt paksemaks ja servadest õhemaks. Suru tainasse lõikejooned ette, siis on küpsenud näkileibasid kergem tükkideks eraldada.

4. Küpseta ahju keskel 45 minutit, keera kuumus maha ja hoia veel 10 minutit kuumas ahjus.

5. Lase mõned minutid jahtuda, siis murra mööda lõikajooni tükkideks ja lase restil täielikult maha jahtuda. Hoia õhukindlas karbis toatemperatuuril, söö ära nädala jooksul.