Taimetoidu retseptid

Maitsev porgandi-seemnenäkileib teeb kõhule head (1)

Tiina Lebane, 20. aprill 2019, 10:16
Porgandi-seemnenäkileibFoto: Jaan Heinmaa
Porgand teeb rukki-seemnenäkileiva mahlasemaks ja ka magusamaks. See on suurepärane ja kiudainerohke amps, mida on hea võtta kaasa lastel kooli turgutuseks või endal tööle vahepalaks. 

Koostisosad
1 tk Suur porgand
3 dl Jämedad kaerahelbed
2 dl Rukkijahu
2 dl Päevalilleseemned
0.5 tl Sool
3 dl Külm vesi
3 spl Hea õli
1 spl Vahtrasiirup (soovi korral)

Valmistamine

18 tk

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.

2. Koori porgand ja riivi jämedalt. Sega kuivainetega, lisa vesi ja õli ning sega tainaks. Kui soovid, lisa ka 1 sl vahtrasiirupit.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta tainas paberile ja suru ühtlaselt laiali. Jälgi, et see ei jääks keskelt paksemaks ja servadest õhemaks. Suru tainasse lõikejooned ette, siis on küpsenud näkileibasid kergem tükkideks eraldada.

4. Küpseta ahju keskel 45 minutit, keera kuumus maha ja hoia veel 10 minutit kuumas ahjus.

5. Lase mõned minutid jahtuda, siis murra mööda lõikajooni tükkideks ja lase restil täielikult maha jahtuda. Hoia õhukindlas karbis toatemperatuuril, söö ära nädala jooksul.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee