Salati retseptid

Mahlakas brokoli-sellerisalat viinamarjade ja krõbeda peekoniga 

Tiina Lebane, 19. aprill 2019, 09:53
Brokoli-sellerisalat viinamarjade ja krõbeda peekoniga. Jaan Heinmaa
Kevadel ihkavad hambad mahlakat närimist ja selleks sobib see salat ülihästi! Kõik on siin värske ja kuumtöötlemata – nii brokoli, seller, roheline sibul kui ka viinamarjad. Ainsana vajab praadimist suitsupeekon ja selle lisamine sõltub sinu eelistustest. Salat sobib ka veganile, kui peekon ära jätta ja asendada tavaline majonees taimsega.   

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
KASTE
200 g Majonees
2 spl Punane palsamiäädikas
1.5 tl Suhkur
0.5 tl Sool
1 tl (Mustad) seesamiseemned
SALAT
140 g Õhukesed suitsupeekoniviilud
1 tk Keskmine brokol (umbes 400g)
4 tk Sellerivars
50 g Roheline sibul
250 g Punased viinamarjad
100 g Soolatud India pähklid

Valmistamine

1. Vispelda kastmeained kokku ja pane salati valmistamise ajaks külmkappi maitsestuma.

2. Kui teed salati peekoniga, siis lõika esmalt peekoniviilud ribadeks, seejärel tükkideks ja pane pannile keskmisele kuumusele praadima. Ära unusta aeg-ajalt segada!

3. Eralda brokoliõisikud salatikaussi ja lõika neist suuremad mitmeks tükiks. Lisa viilutatud selleri- ja hakitud sibulavarred. Poolita viinamarjad ja puhasta seemnetest, kui neid on, ning lisa koos soolapähklite ja krõbedate peekonitükkidega salatile.

4. Sega vahetult enne serveerimist kastmega läbi.   

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee