Kodujuustudipp sinihallitusjuustu ja spinatiga.Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
18. aprill 2019, 09:27

Mitmekülgne kodujuustudipp sinihallitusjuustu ja spinatiga

Kaks juustusorti ja pannil pehmeks kuumutatud sibula-spinatisegu teevad sellest ühe väga kreemja ja maitseka külma kastme. Hea tarvitada dipina nii köögiviljade, mitmesuguste krõpsude kui ka näkileibadega, aga ka võileivakattena või vrapitäidisena. 

Koostisosad
100 g Roheline sibul
1 spl Või (pluss 1 spl õli praadimiseks)
50 g Spinatilehed
100 g Sinihallitusjuust
200 g Kodujuust
3 spl Paksem majonees
3 spl Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

500 ml

1. Tükelda sibulavarred, nii roheline kui ka valge osa, ning prae pannil või ja õli segus pehmeks. Haki spinatilehed peenemaks, lisa pannile ja kuumuta paar minutit. Tõsta roheline pannilt ära.

2. Tükelda või murenda sinihallitusjuust peeneks ning sega kodujuustu ja majoneesiga. Lisa panniroheline, sega läbi ning maitsesta sidrunimahla, soola ja musta pipraga.

3. Tõsta tunnikeseks külmkappi. Serveeri koos köögiviljalõikude, kuivatatud liharibade, krõpsude ja näkileibadega.