Kreeka jogurtipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Päevaretsept
17. aprill 2019, 09:39

Lahja Kreeka jogurtipirukas pakatab heast maitsest

Kevadel võiks ka pirukad kergemaks muutuda. Selle piruka põhjas on või asemel kasutatud jogurtit, samuti on jogurt täidises ja nii on pirukas oluliselt lahjem. 

Koostisosad
PÕHI
3 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 dl Kreeka jogurt
0.75 dl Oliiviõli
TÄIDIS
1.5 dl Kreeka jogurt
1 tk Muna
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane sibul
250 g Kirsstomatid
1 dl Kivideta rohelised oliivid
150 g Feta või salatijuust
Sool
Must pipar
Serveerimiseks basiilikulehed

Valmistamine

12 tk

1. Sega jahu ja sool. Lisa hulka jogurt ja õli, sega ühtlaseks tainaks. Sega nii palju, et saad ühtlase taina. Ära sega liigselt, siis muutub tainas sitkeks. Vormi tainas palliks, keera küpsetuspaberisse ja pane 15 minutiks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata 24 cm pirukavormi põhi küpsetuspaberiga. Rulli tainas õhukeseks kettaks ja pane vormi põhja ja äärtele.

3. Täidiseks klopi muna jogurti hulka. Maitsesta soola, pipra ja purustatud küüslauguga ning vala põhjale.

4. Lõika sibul ratasteks. Poolita kirsstomatid. Pane pirukale sibularattad, tomatid, oliivid ja juustukuubikud. Küpseta 30 minutit või kuni põhi on küps ja täidis hüübinud. Serveeri basiilikulehtedega.