Kinoa-lõhesalat.Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
15. aprill 2019, 10:28

Kevadine kinoa-lõhesalat (3)

Kinoa on koos avokaado, tomati ja lõhega hea kerge kevadine roog. Selle hulka võib lisada karulauku, naati või muid kevadisi võrseid, aga ka nt rukolalehti. Kuumsuitsulõhe asemel võib panna rooga ka praetud lõhet või külmsuitsulõhet. Ka kalapraest üle jäänud küpsetatud kala sobib salatisse. Juurde võib serveerida ka laimi-jogurtikastet. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl Kinoa
2 dl Vesi
1 tk Avokaado
1 tk Tomat
200 g Lõhefilee
75 g Feta juust
2 spl Meelepärased idandid
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
2 spl Valge veini või palsamiäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane kinoa koos veega potti ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 10-12 minutit kuni vesi on imendunud ja kinoa pehme. Jahuta.

2. Koori ja tükelda avokaado, lõika tomat kuubikuteks. Lisa salatisse tükeldatud avokaado, tomat, lõhe ja feta. Sega kastmeks oliiviõli ja äädikas, maitsesta soola ja pipraga. Nirista salatile ning sega läbi. Raputa peale idandeid.