Foto: Jaan Heinmaa
Tortide retseptid
21. aprill 2019, 08:43

NÄDALAVAHETUSE KOOK! Kirsi-mandli-kohupiimatort munaliköörikattega

Tõeliselt kaunis ja maitsev kohupiimatort, mille iga kiht pakub iselaadset maitsenaudingut, mis ometi ühes ampsus oivaliselt kokku sobivad. Munalikööri (hoia külmkapis!) võib iga sööja ka vaid oma tükile niristada, nii saavad ka nooremad pereliikmed magusrooga nautida. 

Koostisosad
PÕHI
80 g Pehme või
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Muna
1 dl Nisujahu
0.5 dl Kartulitärklis
80 g Purustatud mandlid
1 tl Küpsetuspulber
Sool
KIRISTÄIDIS
400 g Külmutatud kirsid
4 spl Suhkur
2 spl Kartulitärklis
2.5 dl Punane mahl või vesi
PEALE
2 dl Rõõsk koor 35%
400 g Vanillikohupiimakreem
2 spl Vanillikastmepulber (Ekströms)
50 g Röstitud mandlilaastud
4 spl Munaliköör

Valmistamine

1. Põhja tegemiseks vahusta või suhkrutega heledaks vahuks, lisa ükshaaval ja vahustamist jätkates munad. Ühenda kõik kuivained, sh ka mandlid, ning sega koos või-munavahuga tainaks.

2. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja küpseta eelsoojendatud 200-kraadise ahju keskel 15 minutit. Pärast ahjust välja võtmist lase põhjal 5 minutit vormis jahtuda ja tõsta siis serveerimisalusele.

3. Kuni põhi küpseb, valmista kirsitäidis. Pane kirsid koos suhkruga potti ja kuumuta keema. Lase paar minutit keeda. Sega kartulitärklis mahlaga ninga vala peene nirena ja hoolega segades potti kirssidele. Hoia veel 1 minut pliidil ja tõsta siis jahtuma.

4. Kui kirsitäidis ei ole enam tuline, jaga see lusikaga koogipõhjale ja silu laiali. Lase täiesti maha jahtuda ja tõsta külmkappi.

5. Katte võid valmistada vahetult enne serveerimist või ka varem ja hoida külmkapis. Vahusta koor pehmeks vahuks, mikserda madalal kiirusel juurde kohupiim ja vanillikastmepulber. Tõsta kreem kirsitäidisele ja silu laiali. Puista servadele mandlilaaste ja pane tort kuni serveerimiseni külmkappi. Vahetult enne lauale toomist nirista peale munalikööri.