Taimetoidu retseptid

TALJESÕBRALIK MINIPITSA! Juustu ja tomatikastmega täidetud hõrgud portobellod  

Pille Enden, 14. aprill 2019, 09:56
Täidetud ja ahjus küpsetatud portobello on justkui pisike juustu-tomatipitsa, kuid kergem kui päris pitsa. Serveeri kõrvale värsket salatit.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
180 g Tomatipasta
6 tk Suur portobello seen
400 g Maitsestamata toorjuust
50 g Sinihallitusjuust
6 viilu Juust (nt Gouda)
100 g Kirsstomatid
Sool
Must pipar
Basiilikulehed

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Pane ahjuplaadile rest, siis ei jää seened küpsedes vesised.

2. Sega tomatipasta 0,5 dl veega, maistesta soola ja pipraga ning määri ühtlase kihina seenekübarate põhja.

3. Maitsesta toorjuust soola ja pipraga, sega hulka murendatud sinihallitusjuust. Pane tomatikastme peale viil juustu ja sellele toorjuustu. Pane peale poolitatud kirsstomatid, raputa pipart ja soola.

4. Lao seenekübarad restile ja küpseta 20-25 minutit. Serveeri basiilikulehtede ja värske salatiga.