Linnuliha retseptid

Maapähklivõi kastmes kana riisinuudlitega 

Pille Enden, 13. aprill 2019, 08:06
Foto: Jaan Heinmaa
Aasiapärane kanaroog valmib lihtsalt ja vaid poole tunniga. Värvilised köögiviljad annavad roale kauni ilme ja tagavad tervislikkuse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Suur kanafilee
2 tk Porgand
200 g Punane kapsas
1 tk Suur punane paprika
2 spl Rapsiõli
2 tl Seesamiõli
2 tk Küüslauguküüs
200 g Riisinuudlid
MAAPÄHKLIKASTE
1 dl Maapähklivõi
0.75 dl Mesi
0.75 dl Sojakaste
2 spl Seesamiõli
2 spl Riisiäädikas
2 tl Riivitud ingver
2 tl Sriracha või muu tsillikaste
Sool
SERVEERIMISEKS
1 spl Seesamiseemned
1 peotäis Koriandrilehed
1 dl Soolatud maapähklid
2 tk Rohelise sibula vars
Sool

Valmistamine

1. Lõika kanafileed peeneteks ribadeks. Riivi porgandid ja kapsas, lõika paprika peeneteks ribadeks.

2. Kuumuta rapsi- ja seesamiõli pannil. Pruunista kanafileeribad õlis, lisa purustatud küüslauk ja sega läbi. Lisa riivitud porgand, kapsas ja paprika. Kuumuta 5 minutit kuni köögiviljad pehmenevad.

3. Pane riisinuudlid keeva soolaga maitsestatud vette ja lase 2-3 minutit pehmeneda. Nõruta.

4. Vahepeal sega kastme ained väikeses kastrulis ja kuumuta madalal kuumusel segades kuni maapähklivõi on sulanud. Maitsesta soolaga.

5. Tõsta pannile nuudlid, vala peale kaste ja sega läbi. Tõsta taldrikutesse ja serveeri seesamiseemnete, koriandrilehtede, maapähklite ja hakitud rohelise sibulaga. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee