Pärlkuskussi salat.Foto: Kodukiri
Toiduuudised
13. aprill 2019, 12:30

Pidulik ja lihtne! Pärlkuskussi salat spinati, jõhvikate ja fetaga

OVaheldust pakkuv salat sobib nii iseseisvaks roaks kui ka lisandiks liha või kala kõrvale. Viimasel puhul võib roa valmistada ka ilma juustuta. Pärlkuskuss muutub kollasemaks, kui lisada keeduvette veidi safranit või kurkumit.

Neljale
Valmistusaeg 30 minutit

250 g pärlkuskussi
50 g beebispinatit või lehtkapsast
1 dl röstitud seedermänniseemneid
120 g feta- või kitsejuustu
2–3 vart rohelist sibulat
1 dl kuivatatud jõhvikaid

Kaste:
3 sl sidrunimahla
5 sl oliiviõli
2 sl hakitud petersellilehti
1 sl hakitud koriandrilehti
soola, pipart

Sega kastmeks sidrunimahl ja õli, lisa hakitud petersell ja koriander. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda kuskuss soolakas vees pehmeks (u 15 minutit) ja nõruta. Sega kaste sooja kuskussi hulka. Rebi spinatilehed ribadeks. Rösti seemned kuival pannil kuldpruuniks. Sega spinatilehed, hakitud roheline sibul, seemned, väikesteks kuubikuteks tükeldatud juust ja kuivatatud jõhvikad kuskussi hulka. Sega läbi.