Toiduuudised
19. aprill 2019, 08:00

Mahedatest limpsidest kodujuustu ja kohupiimani ehk Selle nädala toidu-uudised

PROOVI

Maitsvad ja mahedad limpsid

Eesti esimene käsitöölimonaadide tootja Öun vahetas oma limonaadides väikseimadki koostisained mahedate vastu ja tõi poodidesse uue kujundusega pudelid. Öuna mullijoogid kannavad nüüd ka Eesti ja Euroopa mahemärgist.

Mahelimonaadid sobivad iseäranis hästi pidupäevajoogiks – nii täiskasvanutele kui ka lastele. Suure mahlasisalduse, vähese suhkru ja ilma lisaaineteta limonaadid on saadaval nelja maitsega: õun, tikker, rabarber ja punane sõstar.

Limonaadide uuel tootesildil on kujutatud postmarki. See kannab endas sõnumit, et pudelis on väärt saadetis Saaremaalt.

 

PÕNEV

Restoran Alter Ego läbis omanäolise värskenduskuuri

Tallinna südames asuv Alter Ego on Hispaania köögile spetsialiseerunud restoran, kus on hispaaniapäraseid maitseelamusi pakutud enam kui kaheksa aastat.

Nüüd aga on road veelgi täiustunud. Nimelt osales restoran uudses maitseelamuste importimise programmis, mille raames aitas menüüd rikastada Hispaaniast pärit kokk Perez Escalona. Selleks, et luua veel audentsemaid roogi, vaadati koos Alter Ego peakoka Marko Toomelaga kahe nädala jooksul üle ka nende valmistamistehnikad, täiustati seniseid toite ning täiendati menüüd traditsiooniliste Vahemere köögist pärit roogadega. Lisainfo: www.alterego.ee

 

LOE

Uus raamat kodujuustu- ja kohupiimafännidele

Värskesse kokaraamatusse «Kohupiim ja kodujuust. Eesti köögi lemmikud» on koondatud 30 värsket ideed, kuidas kohupiima ja kodujuustu uutmoodi kasutada. Pudrud, smuutid, pirukad, salatid, vormiroad, leivakatted, magustoidud, koogid – kõigis neis on kasutatud ka kohupiima ja kodujuustu. Kodukokkade rõõmuks leiab raamatust õpetuse ka selle kohta, kuidas koduköögis ise kohupiima valmistada. Väärt kraam, tasub uurimist!