KIIRUSTA! MERITINDIAEG KAUA EI KESTA! Praetud meritint kodujuustusalatiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
600 g Meritint
1 dl Rukkijahu
Õli praadimiseks
KODUJUUSTUSALAT
300 g Kodujuust
Väike punt murulauku
100 g Redised
1 tk Keskmine õun
2 tk Sellerivars
1 spl Sidrunimahl
Sool
Must pipar
AVOKAADOMAJONEES
1 tk Küps avokaado
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Sinep
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Puhasta kalad. Lõika seljapoolt alates pea lahti ja tõmba ära koos sisikonnaga. Lõika kõht lahti ja eemalda niisk ning puhasta kõhuõõs. Kui kõhus on kalamari, siis selle võid sisse jätta. Siis ära kõhuõõnt lahti lõika, vaid urgitse noaotsaga välja ujupõis.
2. Sega kodujuustu hulka hakitud murulauk, viilutatud redis, õun ja seller. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga.
3. Avokaadomajoneesi valmistamiseks poolita avokaado, eemalda kivi ja kaabi viljaliha koorest välja. Töötle avokaado, sidrunimahl, sinep ja oliiviõli saumikseriga või blenderis ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Veereta kalu soola ja pipraga maitsestatud jahus. Prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks, 1-2 minutit.
5. Serveeri kalade juurde kodujuustusalat ja avokaadomajonees, soovi korral ka keedetud kartuleid.
Kommentaarid (0)