Kalatoitude retseptid

KIIRUSTA! MERITINDIAEG KAUA EI KESTA! Praetud meritint kodujuustusalatiga  

Pille Enden, 11. aprill 2019, 11:52
Foto: Jaan Heinmaa
Meritindi parim püügiaeg on nüüd kevadel ja seda tasub täiega ära kasutada. Valge lihaga hõrk kala on kõige maitsvam kohe peale pannilt võtmist. Mahe avokaadomajonees ja kodujuustusalat sobivad lisandiks kõrvale. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Meritint
1 dl Rukkijahu
Õli praadimiseks


KODUJUUSTUSALAT
300 g Kodujuust
Väike punt murulauku
100 g Redised
1 tk Keskmine õun
2 tk Sellerivars
1 spl Sidrunimahl
Sool
Must pipar


AVOKAADOMAJONEES
1 tk Küps avokaado
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Sinep
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta kalad. Lõika seljapoolt alates pea lahti ja tõmba ära koos sisikonnaga. Lõika kõht lahti ja eemalda niisk ning puhasta kõhuõõs. Kui kõhus on kalamari, siis selle võid sisse jätta. Siis ära kõhuõõnt lahti lõika, vaid urgitse noaotsaga välja ujupõis.

2. Sega kodujuustu hulka hakitud murulauk, viilutatud redis, õun ja seller. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga.

3. Avokaadomajoneesi valmistamiseks poolita avokaado, eemalda kivi ja kaabi viljaliha koorest välja. Töötle avokaado, sidrunimahl, sinep ja oliiviõli saumikseriga või blenderis ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.