Maitsev kevadine juustukook.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
11. aprill 2019, 13:34

BLOGI | Kevadine matcha-juustukook

Kevadiselt rohelises juustukoogis on blogi Jazzinokitchen kasutanud matcha teed. Selleks, et saada vaid kergelt mõrkjas matcha maitse doseeri kallist teed mõõdukalt.

Põhi:
70 g täistera kaerajahu
1 sl suhkrut
30 g kookosõli
näpuotsatäis soola
Täidis:
200 g toasooja toorjuustu
150 g hapukoort
1 tl matcha tee pulbrit
50 g suhkrut
2 muna
Kate:
75 g hapukoort
0,5 tl matcha tee pulbrit
1 sl tuhksuhkrut
kaunistuseks näiteks jõhvikaseemneid, vaarikaid, pähkleid

1. Põhja jaoks sulata kookosõli ja sega ained omavahel. Suru küpsetuspaberiga kaetud 20cm vormi põhja ja eelküpseta 180 kraadi juures 12-15 minutit, kuni põhi on kuldne.

2. Täidise jaoks sega kõige pealt suhkur ja matcha pulber omavahel, et pärast matcha tükke täidisesse ei jääks, ning seejärel sega saadud roheline suhkur toasooja toorjuustu ja hapukoorega ühtlaseks. Lisa ükshaaval kloppides munad. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 170 kraadi juures umbes 30 minutit.

3. Lase lahtise uksega ahjus jahtuda, kuni segad katteained omavahel - kõige pealt matcha suhkruga ning seejärel sega hapukoorega. Määri kuumale koogile ning lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Parim oleks, kui kook saaks seista üleöö jahedas. Kaunista meelepäraselt, näiteks vaarikate ja pähklitega ning serveeri.