Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov.Foto: Valio
Toiduuudised
10. aprill 2019, 08:57

Halal-sertifikaat viib Võrus valmiva juustu moslemite toidulauale (8)

Valio Võru juustutehas läbis edukalt auditi, mille tulemusel omistati tehasele ja seal toodetavatele juustudele halal-sertifikaat, mis näitab vastavust moslemikogukondadele kehtivate standarditega.

Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjovi sõnul on Võrus valmiv kvaliteetne juust pakkunud erinevatel välismessidel islamiriikide esindajatele suurt huvi, kuid seni on sertifikaadi puudumine takistanud reaalsete tehingute toimumist, on kirjas meediale saadetud teates.

"Halal-sertifikaat ei ava uksi mitte ainult Araabiamaade ja teiste islamiriikide turgudele, vaid seda nõuavad ka mujal maailma suurriikides elavad suure tarbimispotentsiaaliga moslemikogukonnad,“ selgitas Solovjov.

„Näiteks oleme alustanud eksporti Lõuna-Aafrika Vabariiki ja Kanadasse, kus tänu halal-sertifikaadile on võimalik müügivõrgustikku oluliselt laiendada just neis kanalites, mis teenindavad ennekõike moslemeid,“ sõnas ta.

Haagis tegutseva Halal sööda- ja toiduinspektsiooni poolt läbiviidud sertifitseerimise käigus tutvusid eksperdid kogu juustutootmist puudutava dokumentatsiooniga kõikide sisendite ja tootmisprotsesside kohta, samuti viidi läbi kohapealne audit. Sertifikaat kehtib üks aasta, misjärel on halal-märgise kasutamise õiguse säilimiseks vaja läbida uus kontroll.