Kaido Metsa on varasemalt edukalt võistelnud mitmel kokanduskonkursil. Kokana alustas tööd restoranis Egoist ja täna on restorani Juur peakokk. Foto: Martin Ahven
Toiduuudised
9. aprill 2019, 15:31

Kokandusvõistlusele Bocuse d’Or pürgib Eestit esindama kuus kokka

Sel aastal pürgib ihaldatud kulinaariakonkursile Bocuse d’Or lausa kuus kokka Eestist. Kohalik eelvoor toimub 6. juunil Tallinnas ja selle võitja esindab Eestit järgmisel aastal toimuval Euroopa finaalvõistlusel. Eesti kokkadel tuleb viie tunni jooksul valmistada kaks rooga - kalaloog angersägast ja liharooga põrsalihast.

 “Meie kokkade tase on väga kõrge, puhas loodus annab meile väärt toorainet - meil on, mida maailmale näidata,” ütleb võistluste pikaaegne eestvedaja Dimitri Demjanov. 

Piret Pusse on võitnud aasta koka tiitli ja pidanud kokaametit ligi kümmekond aastat. Hetkel töötab ta Pärnu restoranis Noot. Foto: Stanislav Moshkov

Bocuse d'Or´i nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas ta korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst.

Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eesti võõrustab Euroopa võistlusvoori 2020. aasta juunis Tallinnas. 

Eesti kokkade eelvoor toimub neljapäeval, 6. juunil sel aastal Tallinna Teeninduskoolis ja ka publikul on võimalus kohapeal kuuele järgnevale kandidaadile kaasa elada. 

Võistlustulle astuvad Piret Pusse Pärnu restoranist Noot, Vladislav Borovik Tallinna restoranist Art Priori,  Kaido Metsa Tallinna restoranist Juur, Ivan Derizemlja Tallinna restoranist CRU ning Artur Kazaritski, kes töötab hetkel 3 Michelini tärniga restoranis Geranium Kopenhaagenis ja Alexander Gureev, kes praegu on ametis Oslo hotellis Bristol.