Kokandusvõistlusele Bocuse d’Or pürgib Eestit esindama kuus kokka
“Meie kokkade tase on väga kõrge, puhas loodus annab meile väärt toorainet - meil on, mida maailmale näidata,” ütleb võistluste pikaaegne eestvedaja Dimitri Demjanov.
Bocuse d'Or´i nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas ta korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst.
Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eesti võõrustab Euroopa võistlusvoori 2020. aasta juunis Tallinnas.
Eesti kokkade eelvoor toimub neljapäeval, 6. juunil sel aastal Tallinna Teeninduskoolis ja ka publikul on võimalus kohapeal kuuele järgnevale kandidaadile kaasa elada.
Võistlustulle astuvad Piret Pusse Pärnu restoranist Noot, Vladislav Borovik Tallinna restoranist Art Priori, Kaido Metsa Tallinna restoranist Juur, Ivan Derizemlja Tallinna restoranist CRU ning Artur Kazaritski, kes töötab hetkel 3 Michelini tärniga restoranis Geranium Kopenhaagenis ja Alexander Gureev, kes praegu on ametis Oslo hotellis Bristol.
Kommentaarid (0)