Toiduuudised

KEVADISED HAKKLIHAROAD! 10 retsepti, kuidas lihtsalt ja maitsvalt õhtust valmistada 

Toidutare, 9. aprill 2019, 14:28
Lillkapsavorm hakklihapõhjal Foto: Jaan Heinmaa
Tahaks midagi tõhusat ja toitvat, ent samas ka kerget ja maitsvat. Toidutare arhiivides on ohtralt erinevaid hakkliharoogade retsepte, millest valisime 10 naksakamat välja. 

PS - hakkliharoogadest on vga lihtne teha taimne versioon - asenda lihamass näiteks ubadega, lillhernetükikeste jms taimsega. 

Klikka retseptile! Prantsuspärane kapsa-hakklihasupp, mida armastavad ka lapsed! 

Prantsuspärane kapsa-hakklihasupp.Foto: Jaan Heinmaa

Tavapärase kapsa-hakklihahautise asemel tee seekord hoopis supp, mis on maitsestatud tomatipüree, prantsuspäraste ürtide ja veiniäädikaga ning võid olla kindel, et seda köögiviljarohket keedust söövad meelsasti ka lapsed.

Lillkapsavorm hakklihapõhjal  

Lillkapsavorm hakklihapõhjal Foto: Jaan Heinmaa

Kodune kapsa-hakkliharoog, mis on veidi teistmoodi vormistatud ega vaja kõrvale harjumuspärast kartulit ja riisi. Maitsev ja kiirelt valmiv kerge õhtusöök ka perele. Hakkliha maitsestades kasuta just neid maitseaineid, mis sulle meeldivad. Kindlasti töötavad sellised kombinatsioonid, nagu tšilli-kurkum, karri-must pipar, nelk-muskaatpähkel. Aga ka hea ürdisegu, nagu siinses retseptis, on kindla peale minek. 

Suvikõrvitsa-frikadellivorm 

Suvikõrvitsa-frikadellivorm. Foto: Jaan Heinmaa

Lihtne, kodune ja argine vorm, mis muud lisaks ei vajagi, kui ainult rohelist salatit. Kikerhernejahu asemel võib segusse panna ka kaera-, toortatra või muud meelepärast jahu.

Lillkapsa-brokolivorm kalkunihakklihaga 

Lillkapsa-brokolivorm kalkunihakklihaga.Foto: Jaan Heinmaa

Kerget ahjuvormi võib valmistada ka kana- või  seahakklihaga, aga maitseb hästi ka üldse ilma lihata. 

Mugava kokkaja kapsarullid 

Mugava kokkaja kapsarullid.Foto: Jaan Heinmaa

Kapsarulle võib teha ka nii, et kõik ained kokku segada ja rullideks vormida, pole vaja kapsalehtedega mässata. 

Hakkliha-köögiviljahautis 

Hakkliha-köögiviljahautis.Foto: Mari-Liis Ilover

Rasvavaesest veisehakklihast ja värvilistest köögiviljadest panniroog on toekas ja toitev eine. Pasta keeda hautise valmimise ajal.

Brokoli-hakklihavorm 

Brokoli-hakklihavorm.Foto: Jaan Heinmaa

Brokoli võid aja kokkuhoiuks ka röstimata jätta ning lisada selle toorena. Sel juhul tükelda õisikud väiksemaks.

Kapsaruudud 

Kapsaruudud.Foto: Triin Raa

See toit võib olla nii vahepala kui ka kergem eine. Tervislik igal juhul! 

Hakklihapallid anšoovise ja kaalikasoustiga 

Hakklihapallid anšoovise ja kaalikasoustiga.Foto: Jaan Heinmaa

Mahlaste hakklihapallide saladus peitub tainasse lisatud anšoovises ja sinepis. Lihapallitaina võid juba päev või paar varem valmis teha – seda paremini see maitsestub. Paks kaalika soust on maitsekatele lihapallidele oivaline kaaslane.

Nõgesega lihapallid 

Nõgesega lihapallid.Foto: Jaan Heinmaa

Kevadised kaunilt täpilised lihapallid – nõgese ja punega. Pallikesi tasub teha korraga suurem kogus, neid on mugav järgmisel päeval soojendada või pakkuda tikusuupisteks.

Samal teemal

8. september 2019, 10:07
TEE VANAVANEMATELE PANNKOOKE! Toidutare 10 kõige populaarsemat soolaste ja magusate pannkookide retsepti!
25. veebruar 2019, 08:27
10 tuunitud kapsahautist