Granadilli-brüleekreem: kõik head asjad üheskoos.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
9. aprill 2019, 14:26

RETSEPT | Patuselt maitsev granadilli-kookosebrüleekreem

See brüleekreem on mõnusalt kookosene, pisut hapukas ja üsna patune!

 

4 granadilli
400 ml vahukoort
150 ml kookoskreemi
5 munakollast
2 sl kookossuhkrut
Golden Casteri suhkrut pealepuistamiseks

 

1. Lõika granadillid pooleks ja eemalda sisu.

2. Pane vahukoor ja kookoskreem potti ning kuumuta segu madalal kuumusel.

3. Mikserda munakollaseid ja kookossuhkrut kausis veidi. Vala hulka ka granadillide sisu ja mikserda veel.

4. Aja vahukoor ja kreem peaaegu keema ning eemalda tulelt. Vala kooresegu munakollaste hulka kaussi, samal ajal seda vispeldades. Kurna segu läbi sõela teise kaussi.

5. Pane ahjuvormi 2 cm jagu kuuma vett. Aseta sinna sisse kuus brüleevormi ja jaota kreem kausikeste vahel. Kata vormid fooliumiga, kuid mitte päris õhukindlalt. Küpseta vorme 180kraadises ahjus 35 minutit, jättes need seest veidi võdisema.

6. Võta vormid ahjust välja ja lase neil paar minutit jahtuda. Seejärel kata vormid suhkruga ja põleta pealt leeklambiga, et suhkur karamellistuks.

 

Hea teada! Kui sul leeklampi pole, aseta ramekin’id veidikeseks grillirežiimil ahju.