Soojad sõrnikud koos toormaasikamoosiga on hommikusöögiks vastapandamatud. Sõrnikud võib juba õhtul valmis vormida ja siis hommikul ahju küpsema panna. Gluteenivabade sõrnikute valmistamiseks asenda nisujahu tatra- või riisijahuga.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Kohupiim
1 tk Muna
4 spl Suhkur
1 dl Nisujahu
20 g Rosinad
Sool
4 spl Hapukoor (pluss 2 dl)
Või plaadi määrimiseks
Valmistamine
1. Hõõru kohupiima hulka muna, suhkur ja sool. Sega vähehaaval hulka jahu. Pehmema kohupiima puhul võib jahu kogus olla veidi suurem. Lisa rosinad.
2. Vormi massist 8 umbes 1 cm paksust pätsi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri paber võiga.
3. Pane sõrnikud plaadile ja määri peale 4 sl hapukoort. Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit. Serveeri maasikamoosi ja 2 dl hapukoorega.
Kommentaarid (0)