Hommikusöögi retseptid

NÄDALAKOOK Vastupandamatud ahjusõrnikud 

Pille Enden, 12. aprill 2019, 08:10
Foto: Jaan Heinmaa
Soojad sõrnikud koos toormaasikamoosiga on hommikusöögiks vastapandamatud. Sõrnikud võib juba õhtul valmis vormida ja siis  hommikul ahju küpsema panna. Gluteenivabade sõrnikute valmistamiseks asenda nisujahu tatra- või riisijahuga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kohupiim
1 tk Muna
4 spl Suhkur
1 dl Nisujahu
20 g Rosinad
Sool
4 spl Hapukoor (pluss 2 dl)
Või plaadi määrimiseks

Valmistamine

1. Hõõru kohupiima hulka muna, suhkur ja sool. Sega vähehaaval hulka jahu. Pehmema kohupiima puhul võib jahu kogus olla veidi suurem. Lisa  rosinad.

2. Vormi massist 8 umbes 1 cm paksust pätsi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri paber võiga.

3. Pane sõrnikud plaadile ja määri peale 4 sl hapukoort. Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit. Serveeri maasikamoosi ja 2 dl hapukoorega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee