Lehtkapsa krõpsud.Foto: PantherMedia/Scanpix
Gluteenivabad retseptid
7. aprill 2019, 09:34

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: see maitseb kõigile - lehtkapsa krõpsud kuivatatud wakamega (14)

Seda  retsepti soovitas Toidutare kolumnist ja kodurestorani Roog perenaine Evelin Ilves oma selleneljapäevases kolumnis, mis keskendus tulevikutoitudele, täpsemalt vetikatele.

"Vetikate lisamine oma igapäevastesse toitudesse buustib neid hoogsalt: lisab kasulikke mineraale, vitamiine ja valke ning tugevdab head maitset," kirjutas Evelin. "Katseta oma hommikusmuuti või pudruga, mereanni pastade ja risotodega, pajaroogade ja suppidega. Jagan siinkohal ka ühe retsepti, mida pakun kõrvalroana pea kõigil oma kodurestorani õhtusöökidel, sest see lihtsalt maitseb kõigile:"

Sul on vaja:

meelepärases kogus lehtkapsast

Veidi head oliivõli

Kuivatatud wakamed

Soolahelbeid

Tee nii:

Murra lehtkapsast parajad suupärased ampsud, eemalda kõvad rootsud.

Piserda üle hea oliiviõliga ning raputa juurde näpuga kuivatatud wakamet – nagu lisaksid soolahelbeid.

Masseeri mõnuga kõik läbi, nii et kapsas saaks igakülgselt õliga kokku.

Laota õhukese kihina ahjuplaadile ja küpseta 200C ahjus (kui on, siis pöördõhuga) kuni kapsaste servad lähevad pruuniks ja kapsas ise krõmpsuks.

Jälgi hoolega, see võib võtta 5-9 minutit, sõltuvalt ahjust.

Head maiustamist!