ÜLLATA END JA KALLIMAID: Peaaegu tiramisu kodumaise toorainega
Kogus: kümnele
Koostisosad
4 dl Rõõsk koor 35%
500 g Mahekohupiim nt Saida
0.5 dl Suhkur
3 tl Vanillsuhkur
5 spl Kooreliköör või amaretto (või piim)
6 dl Kange külm kohvi
200 g Savoiardi (või Marie või Kalevi) küpsised
3 spl Kakaopulber pealeraputamiseks
Soovi korral meelepärased kaunistused (šokolaad, nonparellid, maejad vms)
Valmistamine
1. Vahusta koor mikseriga pehmeks vahuks, lisa kohupiim ja vahusta, kuni segu muutub ühtlaseks tugevaks kreemiks. Lisa suhkrud ja maitsestamiseks valitud alkohol (või piim) ning töötle ainult paari vajutusega ühtlaseks.
2. Kasta küpsised ükshaaval ainult korraks külma kohvi sisse ja lao esimene küpsisekiht vormi/kausi põhja. Tõsta peale pool kreemist. Tee samamoodi ka teise küpsisekihiga ning kata ülejäänud kohupiimakreemiga. Sõelu peale korralik kakaopulbrikiht ja tõsta kook vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi tahenema.
3. Seda, kas maiust kaunistada, otsusta ise. Ka sametine kakaopind on juba kaunistus omaette. Serveerimiseks võid koogi vormis õhukese terava noaga lahti lõigata või ka lihtsalt lusikaga magustoidukaussi tõsta.
Nipp! Kui kasutad õhukesi Marie küpsiseid, siis tee vähemalt kolm või isegi neli küpsisekihti ja jaga siis ka kohupiimakreem kolmeks-neljaks osaks.
Rohkem kohupiimaretsepte vaata raamatust "Kohupiim ja kodujuust".
Kommentaarid (0)