Video: Tatjana Iljina
Toiduvideod
6. aprill 2019, 16:42

VIDEO! Prantsuse tippkokad: Eesti köök on naturaalne ja see on tulevik (2)

Toidutare käis Eestit väisanud ja Art Priori restoranis uhke õhtusöögi pakkunud maailmakuulsaid Lyoni kokkasid irriteerimas küsimusega, kas siis selle maa köök saab olla hea? Oma rumalale küsimusele kuulsime vastuseks, et saab ja ongi kokanduse tulevik, kuna meie, eestlased armastame hooajalisi ja naturaalseid maitseid!

Olivier Paget (restoran L’Ame Soeur) rääkis Toidutarega žestide ja maitsete keeles. Tema sõnul ongi kulinaaria tulevik looduslähedus. Eestis meeldis talle see, et meil on viimane veel olemas. Kes aga soovib ise siin tipp-tasemel süüa teha, peaks silmas pidama kahte asja. 

Esiteks on ülitähtis hooajalisus. Alati peaks kasutama sellele hooajale omast toorainet, võimalusel korral kohalikku.

Teiseks on oluline Paget´i sõnul tehnika täiustamine. Seda aitab teha aga vaid praktika! 

Frankofoonia kuu raames külastasid märtsis Eestit seitse Prantsuse tippkokka Lyoni peakokkade klubist Les Toques Blanches Lyonnaises.

Eesti Peakokkade Ühenduse presidendi Taigo Lepiku ja Eesti aukonsul Lyonis Hugues Pouzet’i koostööl toimuva visiidi eesmärk oli tutvustada prantsuse maitsevõluritele Eesti kokandusmaastikku, kohaliku toidu eestvedajaid ning jätkusuutliku toidukultuuri, pakkudes võimalust kogemusi vahetada. Pikemas perspektiivis on eesmärgiks arendada kahepoolseid suhteid ja tulevikukoostööd.

Nelja päeva jooksul külastasid Lyoni tippkokad Eesti idufirmasid ja restorane, teevad koostööd Eesti tippkokkadega ning saavad muu hulgas lähedalt näha kohalikku turgu, pruulikoda, punahirvekasvandust ja TEKO (Tallinna Majanduskooli) õpperestorani.

19. märtsil pakkusid Lyoni tippkokka koostöös restoranidega Art Priori, Dominic ja Horisont maailmaklassi maitseelamusi kõigile huvilistele. Sealt Toidutare nad üles leidiski

Vaata ise videost humoorikat ja toredat käsitlust, kuidas oma kokakunst viia kõrgemale tasemele!