Sisuturundus

KATSE | Vaata ja imesta! Mida põnevat saab teha Bonduelle Inspirationi toodetest? 

Bonduelle Inspiration, 8. aprill 2019, 10:33
Mõtled, mida võiks täna õhtusöögiks valmistada, et peret või külalisi rõõmustada? Bonduelle Inspiration annab nii nõu kui ka inspiratsiooni.

Bonduelle’i herned, riis, kookospiim, kanafilee, karri… suurepärane tulemus!

Riisiroad on mu lemmikud ning katsetan erinevaid variatsioone üsna tihti. Leidsin Bonduelle’i retseptide alt põneva toidu: karririis seente ja roheliste hernestega kookospiimas. Kuna ma pole kõige suurem seenesõber, asendasin seened kanafileega ning nisujahu riisijahuga (sest see on tervislikum).

Asetasin riisi (60 grammi inimese kohta) keevasse vette ning asusin kanafileed (100 grammi inimese kohta) lõikuma. Mõni kokkaja lõikab kanafilee tükid kuubikuteks, teine suuremateks tükkideks. Mina olen õppinud, et kanafilee tükid võiksid olla suuremad, kuid samal ajal õhemad. Algul lisada pannile tilgake oliiviõli, kuid hiljem vett – niimoodi, et kanatükid justkui keeksid. Sel moel saab kana hoopis mahlasem! Proovige ise!

Kui kanafilee valmis, kallasin üleliigse vee ära (enamik oli juba õhku auranud) ning lisasin suure supilusikatäie riisijahu ja tunde järgi karrit. Ettevaatust karri lisamisel! Kui ei taha just indialikult vürtsikat toitu, siis tuleb karrit juurde panna jao pärast. Lisada veidi, segada ja mekkida – kuni maitse on tasakaalus.

Järgmise sammuna umbes 200-300 ml kookospiima. Varasemalt kasutasin riisi- ja pastaroogade kreemiseks muutmiseks kohvikoort, kuid nüüd selgus, et ka kookospiim on hea alternatiiv. Mekk saab hoopis parem! Kookospiim tuleb pannil keema lasta ning seejärel lisada Bonduelle’i herned.

Avades Bonduelle Inspiration herneste pakendit, sain ma meeldiva üllatuse osaliseks – seesmisel poolel oli tore salatiretsept. Miks mitte teinekord seda katsetada?

Igal juhul segasin Bonduelle’i herned kookospiima ja kana segusse ning lasin paar minutit haududa. Viimaks kallasin pannile riisi ja segasin korralikult segi. Hautasin toitu madalal kuumusel umbes viis minutit.

Kui toit oli taldrikul, kaunistasin seda koriandritükkidega. Aga ettevaatust taas – koriander ei pruugi igaühele maitseda, nii et esiti ei ole vaja seda liiga palju toidule puistata. Valmis sai mõnusalt toitev ja kreemine söök, mida külla tulnud sugulasedki kiitsid!

Katsetas: Maria, 42

Karririis kanaga

VAJA:

- Bonduelle Inspiration herned
- riis
- kanafilee
- riisijahu
- karri
- kookospiim
- koriander
- oliiviõli

Bonduelle aitab valmistada tervislikku pitsat!

On vähe neid, kes ei armastaks pitsat. Aga mida teha, kui püüad siiski toituda tervislikult ning mitte tarbida liigselt jahu? Kas siis ei saagi enam pitsat nautida?

Lahendus on kikerherneste põhjal pitsa – selle asemel, et mugida liigselt laktoosi, gluteeni ja suhkrut, sööd sisse tervislikku.

Pitsapõhja tegemiseks kasutasin Bonduelle Inspiration kikerherneid (suure pitsa tegemiseks läheb umbes 400 grammi; enne kaussi panekut on neid vaja nõrutada), lisasin ühe muna, kaks purustatud küüslauguküünt, ühe supilusikatäie seesamiseemneid, pipart, soola ja ühe supilusikatäie oliiviõli. Kõik see tuli blenderdada ühtlaseks massiks. Järgmise sammuna voolida kokku pitsapõhi ning panna see 12-15 minutiks ahju. Siinkohal tuleb muidugi jälgida ahju eripärasid, aga õige aeg põhja välja võtmiseks on siis, kui ta on kuldne ja krõbe.

Seejärel määri peale tomatikaste ning lisa hoogsalt katet. Pitsale võib panna kõike, mida süda ihaldab. Mina eelistan näiteks šampinjone, Crudo sinki, Mozzarella juustu ja konserveeritud ananassi. Kui kõik vajalik on pitsal peal, tuleb see taas asetada 180-kraadisesse ahju, sedakorda umbes kümneks minutiks (nii kaua, kuni juust on sulanud ja sink krõbedamaks läinud). Võimalusel maitsesta hiljem pitsamaitseaine ja rukolaga. Just rukola on see, mis lisab selle õige itaalialiku touch’i!

Katsetas: Liis (35)

Kikerhernepitsa

VAJA:

- Bonduelle Inspiration kikerherned
- küüslauk
- seesamiseemned
- oliiviõli
- muna
- šampinjonid
- Crudo sink
- Mozzarella juust
- tomatikaste
- rukola
- pitsamaitseaine, sool, pipar

Taimetoidu tacod oa ja maisiga!

Olen tavaliselt valmistanud tacosid hakkliha ja salsakastmega ning lisanud sinna hiljem tomatit ja paprikat. Sel korral otsustasin aga proovida taimetoiduga tacosid. Ideid sain Bonduelle’i Facebooki videoretseptist.

Esimese sammuna lõikasin kooritud avokaado tükkideks ja purustasin selle pudrunuiaga. Avokaadot poest valides tuleb olla hoolikas, sest iga ostetud vili ei pruugi teps mitte sobida. Mina valisin supermarketist kaks kõige pehmemat avokaadot ning lasin neil veel kodus päevakese seista. Nüüd olidki nad täpselt nii pehmed, et neid oli mugav pudruks teha.

Lõikusin veerand paprikat ja veerandijagu keskmise suurusega sibulat üliväikesteks tükkideks ning purustasin ka need avokaadoga samas kausis. Näpuotsatäis soola ja veidi pipart juurde. Kontrollisin lusikaotsaga maitset – minule sobiv!

Vahepeal lükkasin taco shell’id 150 kraadi juures ahju. See on loomulikult maitse asi, aga minule meeldivad, kui nad on soojad ja krõbedad. Üle viie minuti ei tasu neid seal kindlasti hoida, muidu võivad kärssama hakata (sõltuvalt ahjust muidugi).

Teise kaussi kallasin ma Bonduelle Inspirationi oad ja maisi. Mis mulle Bonduelle Inspirationi toodete juures imponeerib, on see, et pakendis on kaks pisikest purgikest. Tavaliselt müüakse maisi ja ube suuremates purkides, mille tervet sisu ei pruugi vaja olla. Nii jäävadki nad külmkappi seisma ja teinekord tuleb isegi ära visata. Bonduelle Inspirationi purgid on aga täpselt sellise suurusega, et korraga saab ühe ära kasutada. Väga mugav.

Igal juhul tuli maisi ja ubade segule lisada veidi paprikamaitseainet ning segada segi.

Ahjust võetud tacode vahele panin kõigepealt lehtsalatit, seejärel avokaadosegu ning viimaks oad ja mais. Tulemus oli tõeliselt apetiitse välimusega, aga ka uskumatult maitsev!

Katsetas: Maris (20)

Taco ubade ja maisiga

VAJA:

- Bonduelle Inspiration oad ja mais
- avokaado
- paprika
- sibul
- taco shell'id
- lehtsalat
- paprikamaitseaine, sool, pipar

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee