Raamatu esikaas
Hommikusöögi retseptid
3. aprill 2019, 12:18

Lihtne hommikusöök lavaši, kodujuustu ja munaga

Kui võileivad või puder või smuuti on ära tüüdanud, siis see maitsev munasilmadega kodujuustupirukas on just õige retsept, millega ennast hommikul poputada. Lahja ja kuiv kodujuust siia hästi ei passi ja ka juustulaastud – kindlasti tugevamaitselised – on etemad kui riivjuust, sest need on suuremad ja tekitavad sulades ahvatlevaid juustuampse. Kui soovid, lõika kodujuustusegusse ürte või sibulapealseid või tõsta munade kõrvale poolitatud kirsstomateid. 

Kogus: neljale

Koostisosad
330 g Ümmargune Gruusia leib
4 spl Õli
300 g Kodujuust
100 g Juustulaastud näiteks Valio Royal Gouda
3 spl Paks hapukoor
5 tk Muna
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

2. Kui leib on kerkinud väga muhklikuks, siis lõika see veidi tasasemaks. Samuti uurista leiva sisse nii mitu väikest süvendit, kui mitme munaga kavatsed rooga valmistada.

3. Tõsta leib küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja nirista õli peale. Sega kodujuustu hulka juustulaastud ja hapukoor ning jaga segu leivale, jättes süvendid täitmata. Löö igasse süvendisse muna lahti ning puista peale soola ja pipart.

4. Küpseta 200-kraadise ahju ülemises kolmandikus 15–20 minutit või kuni munad on sobivalt hüübinud. Lase mõni minut ahjuplaadil jahtuda ja lõika tükkideks.

Vaata teisi kohupiimaretsepte värskest raamatust "Kohupiim ja kodujuust".