Foto: Stanislav Moshkov
Toiduuudised
3. aprill 2019, 11:12

GALERII | Täna selgub, kes on Eesti parim pagar!

Saate "Eesti parim pagar” neljas hooaeg on jõudnud suursuguse finaalini ning lõpulahingus hakkavad parima pagari tiitli eest küpsetama modell ja koduperenaine Sandra, õpetaja Kristiina ja koolipoiss Noel. Finaalis üllatusülesannet pole – on vaid parimate pagarite hoolega harjutatud kõige paremad retseptid. Kuna lõpulahingule tulevad kaasa elama sugulased ja sõbrad ning korraldatakse suur suvine piknik, siis on ka esimene ülesanne suvine. Valmistada tuleb söödav lillebukett.

Sandra alustab võistlust pauguga. Pauku teeb prosecco, mis peaks andma piduliku meki tema lillekookidele. Vahutav jook annabki küpsetisele glamuurse efekti, kuid nagu alkoholiga ikka, võivad tagajärjed olla ootamatud. Kreem käitub teisiti, kui kodus ning Sandra on paanikas. Paanikaks on põhjust, sest kui oled perfektsionist, siis on raske leppida vähema kui parimaga. Kas äpardus kreemiga saab kookidele saatuslikuks? Seda näeb juba õhtusest saatest. Sarnaselt Sandrale jäävad ka teised küpsetajad oma liistude juurde. Kristiina pastelsed koogid on inspiratsiooni saanud looduse värvidest ning Noeli omad rõõmustavad supervärvilise lahendusega.  

Lõputort aga peab mõistagi olema uhke. Kooki lahti lõigates peab välja tulema üllatus. Sandra üllatus on kosmilist laadi – tema tordi sees on terve galaktika koos planeetide ja linnuteega. Looduslaps Kristiina küpsetab sammaldunud kännu ning nooruke Noel on inspiratsiooni leidnud marmorist. Tõeline üllatuslik vau-efekt leiab aset siis kui tordid lahti lõigatakse.

Kes väärib Eesti parima pagari tiitlit? Kas selleks on modell Sandra, õpetaja Kristiina või koolipoiss Noel? Maitsva küpsetuslahingu suur finaalsaade ootab kõiki huvilisi telerite ette juba täna õhtul kell 21.30 TV3s.