Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
3. aprill 2019, 11:40

KASULIK NIPP! Rösti kaerahelbeid, saad topelt maitset juurde!

Alati on tore, kui keegi soovitab mõnd imelihtsat nippi, millega igapäevaroogadesse uut vunki saada. Üks selliseid on kaerahelveste röstimine.

Kaerahelveste röstimine enne kasutamist annab roale ohtralt maitset juurde ning on väga lihtne. 

Selleks pole vaja teha midagi muud, kui võtta paksupõhjaline pann ja ajada kuumaks. Seejärel puista pannile terveid kaerahelbeid ning puulusikaga segadest niikaua kuumutada, kui nad omandavad kuldse välimuse ja pähklilaadse aroomi. 

Helbeid ei pea sugugi kaua kuumutama, piisab kuni viiest minutist. seda võib teha korra nädalas, ent ka igal hommikul enne pudru valmistamist - sellessamas kastrulis sealjuures. Lihtsalt vaja juurde piim või vesi ja keeda helbed pudruks.