Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
5. aprill 2019, 12:23

NÄDALA KOOK | Lihtne apelsini ja šokolaadi marmorkeeks teeb kõigil tuju heaks

Apelsin ja šokolaad on kaks igati sobivat kaaslast, mis eraldi keeksitainasse segatuna annavad lõpptulemuses lisaks maitsele ka efektse värvikontrasti. 

Koostisosad
220 g Või (pluss vormi määrimiseks)
Manna või riivsai vormi määrimiseks
3 dl Suhkur
4 tk Suur muna
4 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
3 spl Piim
3 spl Kakaopulber
1 tk Suur apelsini riivitud koor
3 spl Värskelt pressitud apelsini mahl
GLASUUR
50 g Apelsinišokolaad
1 spl Õli

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri keeksivorm võiga ja puista üle manna või riivsaiaga, et küpsenud keeks hõlpsasti vormist välja tuleks.

2. Vahusta pehme või suhkruga ja klopi ükshaaval hulka munad. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks. Jaga segu 2 kaussi.

3. Sega piim ja kakao, lisa ühte kaussi ja sega ühtlaseks.  Lisa teise kaussi riivitud apelsinikoor ja mahl ning sega samuti ühtlaseks.

4. Tõsta tainasegud kõrvuti või kihiti vormi, sega kahvliga mõne tõmbega läbi ja tasanda pealt. Küpseta ahjus 50‒55 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana. Võta ahjust, lase 10 minutit jahtuda ja kummuta siis vormist. Lase täiesti jahtuda.

5. Sulata šokolaad veevannil koos õliga, sega ühtlaseks ja määri keeksile. Lase glasuuril tahkuda ja lõika keeks viiludeks.