Sealiha retseptid

Kevadine sealiha sibulate ja rabarberiga  (3)

Tiina Lebane, 31. märts 2019, 09:38
 Jaan Heinmaa
Kauplustes on rabarber juba müügil ja kui tahad seda kevadekuulutajat koogi kõrval ka mujal kasutada, siis siin on selleks hea retsept. Hapu rabarber, kirbed sibulad ja magussoolases võikastmes piprane sealiha on ülihea kooslus. Pole ka ime, kõik maitsekomponendid on ju olemas! Lisandiks sobib näiteks lavaššitükk, millega on hea ka taldrikult kastet kokku tõmmata.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Sealiha, näiteks välisfilee
50 g Soolavõi
1.5 tl Sool
3 tk Keskmine punane sibul
200 g Rabarber
1 tl Purustatud must pipar
2 spl Suhkur

Valmistamine

1. Lõika liha suupärasteks tükkideks ja pruunista kuumal pannil vähese võiga, kuni kõik tükid on igast küljest ahvatlevalt pruunikad. Tõsta lihatükid ahjuvormi ja puista peale 1–1,5 tl soola.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Puhasta sibulad ja lõika sektoriteks. Pese rabarberid, kuivata ja lõika 2–3 cm tükkideks.

3. Sulata pannil ülejäänud või ning prae selles sibulad kergelt läbi. Lisa rabarberitükid, pipar ja suhkur ning sega kõik hästi läbi. Vala segu pannilt koos leemega vormi lihale.

4. Kata vorm fooliumiga ja küpseta eelsoojendatud ahju keskel 15 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 5–7 minutit.

Sega liha kastmega läbi ja serveeri kuumalt. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee