Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
29. märts 2019, 08:49

Lihtne sidruni-kondenspiimakook soolakreekeripõhjal

Lihtne, maitsev ja efektne! Soolakas põhi klapib hästi magushapuka täidise ja beseega ning kui puistad kaunistamiseks peale nii riivitud tsitrusekoort kui ka soolahelbeid, siis on kõik maitsed oivalises tasakaalus. 

Koostisosad
PÕHI
150 g Soolakreekerid nt Clubs
2 spl Suhkur
80 g Või, sulatatud
TÄIDIS
4 tk Muna
100 g Maitsestamata toorjuust
1 purk Suhkruga kondenspiim (400g)
2 tk Keskmise sidruni mahl (120 ml)
Sool, näpuotsaga
1 spl Suhkur

Valmistamine

12 tk

1. Põhja valmistamiseks purusta soolakreekerid kas köögikombainis või käte vahel puruseks seguks, aga mitte jahuks. Lisa suhkur ja sulavõi ning sega läbi. Suru mass 24–26 cm koogivormi põhja ja külgedele ja tõsta 20 minutiks külmkappi.

2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja ja küpseta põhja keskmisel siinil umbes 15 minutit.

3. Täidise tegemiseks eralda munakollased (pane valged eraldi kaussi) ja klopi koos toorjuustuga kondenspiima hulka. Lõpuks lisa sidrunimahl ja veidi soola ning vispelda segu ühtlaseks kreemjaks massiks. Vala vormi põhjale ja küpseta umbes 15 minutit.

4. Vahepeal klopi munavalged 1 sl suhkruga tugevaks vahuks. Tõsta lusikaga munavalgetupsud täidisele ja küpseta ahju ülemises kolmandikus 180 kraadi peal 5 minutit, kuni beseetupsude tipud hakkavad värvi saama.

5. Lase koogil maha jahtuda ja tõsta siis vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi tahenema. Kaunista riivitud sidruni- (või laimi-)koorega ja soovi korral ka soolahelvestega.