Seda suppi valmistades täitub köök mõnusa vürtislõhnaga.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
28. märts 2019, 10:04

BLOGI | Köögivilja-lõhesupp kookospiimaga

Too koos kevadpäikesega tuppa ka aasiapäraste vürtside lõhn! Blogist Jazzinokitchen pärit retseptis leidub koriandrit, laimi, ingverit ja tšillit, mis viivad mõtted kaugele reisile.


Retseptis antud kogustest jätkub kolmele.

Vaja läheb:

veerand väiksemat lillkapsast
2 porgandit
100 g rohelisi herneid
2 tomatit
200 g lõhefileed
2 dl kookospiima
4 dl kuuma vett
0,5 tl purustatud koriandriseemneid
1 kaffirlaimi leht või poole laimi mahl
0,5 tl uhmerdatud kuivatatud sidrunheina
jupp värsket ingverit
näpuotsaga tšillipulbrit
pool tl suhkrut
1 sl kalakastet
soola
(kookos)õli praadimiseks
serveerimiseks koriandrit või laialehelist peterselli

Valmista supp nii:

1. Pese köögiviljad ja koori porgandid. Lõika lillkapsas õisikuteks, porgand viiludeks ja tükelda tomat. Lõika lõhefilee kuubikuteks.

2. Pane uhmerdatud koriandriseemned, sidrunhein ja tšillipulber õlitilgaga potti ning kuumuta minutikene, kuni köök on vürtsiaroome täis. Lisa lillkapsas, porgand, kaffirlaimi leht ja vesi. Maitsesta kalakastme ja vähese soolaga ning keeda, kuni köögiviljad on poolpehmed.

3. Lisa potti riivitud ingver, suhkur ja kookospiim ning kuumuta supp uuesti keemiseni.

4. Nüüd vala potti herned ja lõhekuubikud. Keeda paar minutit, kuni lõhefilee on küps. Maitsesta supp, lisades vajadusel soola, kalakastet või laimimahla.

5. Pane iga kausi põhja tükeldatud tomatit ning tõsta peale kuum supp. Serveeri koriandri või laialehelise peterselliga.

Loe pikemat postitust siit