Foto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
26. märts 2019, 07:57

Praetud kapsasteigid krapsaka tahiinikastmega (2)

Pannil soolavõiga praetud tavaline peakapsas pakub maitsekogemuse, mida nii tavaliselt ja tuttavalt köögiviljalt oodatagi ei oska. Prae kapsasektorid väljast julgelt pruunikaks, seest jäävad nad ikka parajalt krõmpsuks. Kapsa naturaalsele magusale maitsele on heaks lisandiks soolakas ja pikantne tahiinikaste. NB! Valmista roog kindlasti vahetult enne serveerimist – nii saad parima maitseelamuse! Roog sobib ka veganile, kui kasutada praadimiseks või asemel õli.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 tk Keskmine peakapsas
40 g Pekaanipähklid või mandlid
40 g Soolavõi
Hernevõrsed salatiks, soovi korral
TAHIINIKASTE
3 spl Tahiinipasta
2 tl Suhkur
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 spl Sojakaste
1 spl Viin
2 spl Vesi

Valmistamine

1. Valmista kõigepealt kaste: tõsta seesamipasta kaussi, lisa ülejäänud koostisained ja sega ühtlaseks. Kui kaste tundub enne serveerimist liiga paks, siis timmi see vähese veega vedelamaks.

2. Lõika kapsas koos kontsuga 6 võrdseks sektoriks. (Konts on vajalik selleks, et kapsalehed koos püsiksid.)

3. Haki pähklid või mandlid jämedalt ning prae pannil väikese võikilluga kergelt läbi, tõsta pannilt ära. Lisa pannile ülejäänud või ja kapsasektorid ning prae neid igast küljest, kuni servad hakkavad pruunistuma.

4. Kui pakud kapsasteike eraldi toidina, siis tõsta iga sööja jaoks taldrikule kaks kapsasektorit, jaga pähklid peale ja aseta mõned hernevõrsed lisandiks. Kui kapsasteik on mõeldud prae kõrvale, siis ilmselt piisab ühele sööjale ka ühest kapsasektorist. Tõsta kaste eraldi kausikeses lauale ja lase igaühel meelepärane portsjon kapsale tõsta.