Lõunasöögi retseptid

Brokoli-juustusupp (1)

Pille Enden, 25. märts 2019, 09:07
Foto: Jaan Heinmaa
Brokolit kui eriti kasulikku kapsalist tasub tarbida tema suure C-vitamiini ja foolhappe sisalduse poolest. Et brokoli parimad omadused säiliksid, tuleks teda võimalikult lühikest aega kuumutada. Seda suppi võib vabalt täiendada kanafileega, mille võib tükeldada ja supis valmis keeta või eelnevalt pannil pruunistada. Ka lõhe sobib supisse suurepäraselt, kuubikuteks lõigatud filee võib lisada üsna supi valmimise lõpujärgus ja lasta mõned minutid küpseks haududa. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 spl Või
1 tk Suur sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur porgand
8 dl Kanapuljong
1 tk Keskmine brokoli
4 dl Toidukoor
3 dl Riivitud Cheddari juust (u 90g)
0.25 tl Riivitud muskaatpähkel
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
Serveerimiseks basiilikulehed

Valmistamine

1. Sulata supipoti põhjas või, hauta selles hakitud sibulat ja küüslauku 1-2 minutit. Lisa jämeda riiviga riivitud porgand ja hauta veel 4-5 minutit.

2. Vala potti puljong, kuumuta supp esmalt keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 10 minutit.

3. Haki brokoli jämedalt, lisa potti ja kuumuta uuesti supp keemiseni. Keera jälle kuumus madalamaks ja lase 6-7 minutit vaikselt podiseda.

4. Vala juurde koor, lisa juust ja maitsesta soola ja pipraga. Keera pliidi kuumus maha ja lisa muskaat. Sega kuni juust on sulanud. Maitsesta sidrunimahla ja vajadusel ka soola-pipraga. Serveerimisel raputa peale hakitud basiilikulehti.