Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 spl Või
1 tk Suur sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur porgand
8 dl Kanapuljong
1 tk Keskmine brokoli
4 dl Toidukoor
3 dl Riivitud Cheddari juust (u 90g)
0.25 tl Riivitud muskaatpähkel
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
Serveerimiseks basiilikulehed
Valmistamine
1. Sulata supipoti põhjas või, hauta selles hakitud sibulat ja küüslauku 1-2 minutit. Lisa jämeda riiviga riivitud porgand ja hauta veel 4-5 minutit.
2. Vala potti puljong, kuumuta supp esmalt keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 10 minutit.
3. Haki brokoli jämedalt, lisa potti ja kuumuta uuesti supp keemiseni. Keera jälle kuumus madalamaks ja lase 6-7 minutit vaikselt podiseda.
4. Vala juurde koor, lisa juust ja maitsesta soola ja pipraga. Keera pliidi kuumus maha ja lisa muskaat. Sega kuni juust on sulanud. Maitsesta sidrunimahla ja vajadusel ka soola-pipraga. Serveerimisel raputa peale hakitud basiilikulehti.
Kommentaarid