Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
24. märts 2019, 10:14

Mandlirüüs kana pasta ja koorese metsaseenekastmega

Mandlipaneeringus kanafilee praed pannil kuldseks ja küpsetad ahjus lõpuni. Vahepeal jõuad keeta pasta ja teha hõrgu metsaseenekastme. Maitsev nädalavahetuse lõunasöök perele ongi valmis! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
35 g Kuivatatud metsaseened
1 tk Muna
Sool
Must pipar
2 spl Nisujahu
100 g Mandlilaastud
2 tk Suur broilerifilee
Õli praadimiseks
150 g Pasta
4 dl Toidukoor 20%
1.5 spl Nisujahu

Valmistamine

1. Pane kuivatatud seened külma vee sisse likku.

2. Klopi muna taldrikus paari liigutusega lahti, maitsesta soola ja pipraga. Pane teise taldrikusse jahu ning kolmandasse osa mandlilaastudest.

3. Lõika broilerifileed paksemakst küljest alates põiki pooleks ja puista peale pisut soola. Paneeri fileetükid jahus, seejärel kasta munasse ja lõpuks veereta mandlilaastudes. Viimaseid lisa osade kaupa ja vajaduse järgi juurde.

4. Kuumuta pannil õli ja prae lihatükid mõlemalt küljelt kuldpruuniks. Tõsta ahjuvormi ja küpseta 150-kraadises ahjus 20–25 minutiga lõplikult valmis.

5. Kuni kana on ahjus, keeda pehmeks pasta ja valmista kaste: nõruta seened (jäta vedelik alles), lõika väiksemaks ja pane koos toidukoorega keema. Lahusta jahu 6 sl seenevedelikuga ja lisa segades keema tõusnud kastmesse. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning keeda tasasel tulel paar minutit.

6. Serveerimisel jaga pasta ja kanatükid taldrikule, tõsta lusikaga kastet peale ja söö koos värske salatiga.