Foto: PantherMedia/Scanpix
Kolumnid
24. märts 2019, 09:45

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: saage tuttavaks patuvaba ja isegi tervisliku maiusega (21)

Evelin Ilves kirjutas oma sellenädalases Toidutare kolumnis lihahimust ja juurde jagas nagu ikka ühte retsepti. Jagan teiega üht eelmisel suvel Hiiumaal avastatud uudset maiust, mis natuke tuletab meelde lapsepõlve, ent on oma olemuselt taimetoitlastele sobiv (mitte vegan!) dessert sünnimaaga Indias. Saage tuttavaks patuvaba ja isegi tervisliku maiusega:"

HERNEHALVAA

6-10-lle

 

500g rohelisi herneid (võib olla sügavkülmutatud).

6-7dl heledat roosuhkrut.

10 spl india pähkleid (jahvata peeneks).

10 spl valgeid seesamiseemneid (jahvata peeneks).

1tl jahvatatud kardemoni.

125g võid (sulatatud).

2,5 dl (taimset) piima.

5tl heledat seesamiõli.

Soovi korral maitse ja värvi ergutamiseks 0,5-1 tl matcha tee pulbrit.

Keeda herned pehmeks, nõruta ja blenderda siidiseks püreeks.

Kuumuta 5-10 minutit paksu põhjaga pannil, et segu pakseneks, seejärel lisa suhkur ja peenestatud pähklid-seemned ja maitseained.

Kuumuta segades umbes 15 minutit, lisa sulavõi ja piim. Sega hoolega läbi ja kuumuta veel madalal kuumusel 15-20 minutit.

Kõige lõpus lisa seesamiõli ja matcha pulber ning vormi kommikesed või serveeri pisikestest desserdikaussidest või pokaalidest.

Suure valgusisalduse tõttu täidab see roog väga hästi kõhtu, seega hoia portsud väiksed!

Kaunista värskete marjade ja seesamiseemnete või söödavate õitega ja naudi patuvaba magustoitu! 

Kaunist alanud kevadet, südamest!