Krõbedad kanatiivad Buffalo kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
23. märts 2019, 09:07

Krõbedad kanatiivad Buffalo kastmega

Korvitäis krõbedaid kanatiibu on mõnusaks õhtusöögiks, filmi vaatamise kõrvale või sõpradega õhtu veetmiseks suurepärane roog. Pole vaja hullult palju vaeva näha, aga eine tuleb parajalt toitev ja mõnus. Buffalo on Ameerikast pärit populaarne vürtsikas kaste, millega kanatiibu pintseldada, aga seda saab ka dippimiseks kasutada. Kanatiibadelt võib enne ahju panemist lõigata tiivaotsad ära ja kasutada neid nt puljongi keetmisel. Järelejäänud osa võib pooltiibadeks tükeldada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Broileritiivad
1.5 dl Nisujahu
0.5 dl Kartulitärklis
2 tl Küpsetuspulber
Sool
Must pipar
BUFFALO KASTE
100 g Või
1.5 dl Tšillikaste
1 spl Mesi
1 spl Valge veini äädikas
2 tl Worcesteri kaste
DIPIKASTE
1 dl Hapukoor
1 dl Majonees
1 spl Ketsup
1 spl Hele sojakaste

Valmistamine

1. Pese kanatiivad ja kuivata majapidamispaberiga. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Veereta kanatiibu igast küljest jahus ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 50-55 minutit kuni tiivad  on krõbedad. Keera tiibu küpsemise ajal 2-3 korda ümber,et need mõlemalt poolt ilusasti krõbedaks ja kuldpruuniks küpseks. Võta ahjust.

3. Vahepeal valmista Buffalo kaste. Sulata potis või, lisa tšillikaste ja ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Määri kaste kuumadele kanatiibadele. Kui seda üle jääb siis võib dippimiseks pakkuda. Sega dipikastme ained ja serveeri samuti kanatiibade juurde.