Kalatoitude retseptid

Vahemereline leivakate tuunikalast (2)

Tiina Lebane, 22. märts 2019, 13:15
Foto: Jaan Heinmaa
Vahelduseks singile-juustule-lõhele valmista ise lihtne ja väga maitsev leivakate, kus mahedale tuunikalale lisavad soolasust oliivid ja kapparid ning värskust sidrunimahl, punane sibul ja petersell. Lisades avokaadot ja veidi rohkem õli, võid kõik selle hoopis pikantseks dipikastmeks töödelda. Sinu valik!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Oliiviõli (+ 5 spl, kui teed dipikastme)
1 tk Väike punane sibul
12 tk Must oliiv
2 spl Kapparid
2 spl Hakitud petersell
200 g Tuunikalatükid õlis (konserv)
1 tk Avokaado, kui teed tipikastme

Valmistamine

1. Koori küüslauk ja purusta küüslaugupressiga. Vispelda juurde sidrunimahl ja õli. Lisa peeneks hakitud punane sibul, tükeldatud oliivid, kapparid ja hakitud petersell ning sega läbi.

2. Tõsta tuunikala kahvliga konservikarbist osade kaupa juurde ja kui valmistad leivakatte, siis sega kõik vaid paari liigutusega läbi, et kala liiga katki ei laguneks. Serveeri neljal toekal ciabatta-viilul.

3. Dipikastme valmistamiseks tükelda avokaado kannmikserisse, lisa tuunikalasalat ja töötle peeneks. Lisa nüüd 5 sl õli ja sega kreemjaks seguks. Maitse ja lisa soovi korral veidi soola või/ja sidrunimahla. Serveeri koos köögiviljade ja kreekeritega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee