Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
3 dl Hele õlu
2 spl Õli
1 tl Sool
1 tl Tšillihelbed
0.5 tk Värskelt pressitud väikese sidruni mahl
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Keskmine lillkapsapea (u 700g)
3 dl Vesi
30 g Või, soovi korral
Riis, pasta, tatar või kinoa lisandiks
Värsked ürdid ja riivitud juust pealepuistamiseks soovi korral
Valmistamine
1. Pane potti õlu, õli, sool, tšillihelbed, sidrunimahl ja purustatud küüslauk.Tõsta potti ka terve lillkapsapea, millelt oled välimised lehed ära lõiganud. Lõpuks vala peale kuni 3 dl vett, kata pott kaanega, lase keema tõusta ja kuumuta tasasel tulel kümmekond minutit. Seejärel vala vedelik ära (teise anumasse) ja tõsta kapsas paariks minutiks sõelale nõrguma.
2. Pane ahi 225 kraadi peale sooja.
3. Lõika lillkapsapea neljaks sektoriks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika või viiludeks ja jaga kapsasektoritele. Küpseta lillkapsast ahjus 10–15 minutit. Jälgi, et servad kõrbema ei kipuks ja kui vaja, siis pööra sektoreid küpsemise ajal teisele küljele.
4. Kuni lillkapsas ahjus küpseb, keeda alles hoitud kapsa-õlleleemes lisandiks riisi, pastat, tatart või kinoad. Serveeri igale sööjale üks lillkapsasektor koos valitud lisandiga ning puista peale hakitud värskeid ürte ja meelepärast riivjuustu.
Kommentaarid