Kuskussi, mandlite ja rosinatega täidetud ahjukana Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
20. märts 2024, 15:48

Artikkel ilmus esmakordselt 20.03.2019

SEITSE KEVADIST RETSEPTI! Lihtsalt valmivad hõrgutised talve lõppu tähistama

Kuigi õues veel külmetab, siis kevad on kohal! Kata sel puhul üks tore vitamiinirikas ja särtsakas pidulaud, isegi kui see on vaid ühele. Iga kevadine hetk on tähistamist väärt! 

Kuskussi, mandlite ja rosinatega täidetud ahjukana 

Kuskussi, mandlite ja rosinatega täidetud ahjukana Foto: Jaan Heinmaa

Särtsakas ahjukana, millele lisatud esmapilgul tavatuid maitseid. Mahlane ja sidrunine. 

Krõbedad kaeraküpsised kookosega 

Krõbedad kaeraküpsised Foto: Jaan Heinmaa

Nende küpsistega plaanisid lapsed “oma kohvikus” loorbereid lõigata. Hiigelsuured küpsised on soositud ka kõikvõimalikel kevad- ja sügislaatadel.

Pirukas brie, prosciutto ja pirniga 

Pirukas brie, prosciutto ja pirniga Foto: Merilin Siimpoeg

Need kõige lihtsamad toidud on tavaliselt ikka need, mis kõige kiiremini laualt kaovad! See parajalt soolane, pisut magus, äärmiselt juustune ja krõbe pirukas on ehe näide. Kevadsuviste grillipidude hitt! Kogus 8 lõiku.

Seenesaiad lapsepõlvest 

Seenesaiad lapsepõlvest Foto: Sandra Urvak

Kirjutab retsepti autor Anni Arro: "Need on laisa inimese “seenepirukad”, mida lapsepõlves nii tihti kevaditi valmistasime." Kui sahvris on veel seeni alles, siis hea koht, kus need ära kasutada!

Vürtsikas brokoli-püreesupp

Vürtsikas brokoli-püreesupp Foto: Jaan Heinmaa

Kirjutab retsepti autor, kirjanik Aita Kivi: Ma ise ei tee enamasti retsepti järgi süüa, vaid usaldan oma mälu, kogemusi ja tundeid. Seega saab ka sama roa maitse iga kord natuke erinev. See supp on minu pere selle kevade lemmikuid.

Õhuline pashakreem 

Õhuline pashakreem Foto: Daisy Lappard

Kevades on tärkamist, uue elu algust ja helgeid ootusi. Igal rosinal või kirsil, mis kreemi sees, on üks hea soov ka juurde lisatud.

Roheline pitsa 

Roheline pitsa Foto: Siim Vahur

Maitse on nii mõnus ja murune, et kevade tunne tuleb peale!