Ahjusoojade ploomimuffinite kõrvale sobib väga hästi vaniljejäätis.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
20. märts 2019, 13:57

BLOGI | Pähklised ploomimuffinid

Praegu pole küll ploomi hooaeg, kuid ehk on neid varutud sügavkülma või seisavad kompotina riiulil, kust neid on nüüd hea võtta. Blogi Jazzinokitchen ploomimuffinite retseptis lisab maitsenüanse vanilje ja kardemon.

75 g toasooja võid
100 g rafineerimata suhkrut
2 muna
140 g toortatrajahu
100 g hapukoort
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljekaunapastat või 1,5 tl vaniljeessentsi
5 kardemonikupra purustatud seemned
u 15 ploomi


1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, seejärel vanilje, hapukoor ja viimasena omavahel segatud kuivained. Jaga tainas vormidesse.

2. Viiluta ploomid ning säti muffinitele roosideks. Küpseta 200 kraadi juures 17-20 minutit, kuni valmis.

Loe pikemalt blogist