Prantsuse köök

Prantsuspärane kapsa-hakklihasupp, mida armastavad ka lapsed! 

Tiina Lebane, 20. märts 2019, 09:10
Foto: Jaan Heinmaa
Tavapärase kapsa-hakklihahautise asemel tee seekord hoopis supp, mis on maitsestatud tomatipüree, prantsuspäraste ürtide ja veiniäädikaga ning võid olla kindel, et seda köögiviljarohket keedust söövad meelsasti ka lapsed. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
400 g Veisehakkliha
Sool
Must pipar
1 spl Kuivatatud pune
2 tk Loorberileht
1 tl Suhkur
5 spl Tomatipasta
7.5 dl Aedviljapuljong
2 tk Suur porgand
2 tk Kartul
300 g Hiina või Savoia kapsas
4 spl Valgeveiniäädikas
Hapukoor ja värsked ürdid serveerimiseks

Valmistamine

1. Haki kooritud sibulad ja küüslaugud ning pane koos õliga potti. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni sibul hakkab pruunikaks värvuma. Lisa potti hakkliha ja prae segades, et liha väga suurteks tükkideks kokku ei küpseks. Maitsesta soola, pipra, puneme, loorberi ja suhkruga ning sega hulka ka tomatipasta. Vala puljong potti ja lase rahulikult keema tõusta.

2. Vahepeal tegele köögiviljadega: koori porgandid ja kartulid ning riivi, lõika kapsas peenteks ribadeks.

3. Kui supileem on keema tõusnud, siis pane köögiviljad potti ja lisa maitse järgi veiniäädikat. Kata pott kaanega ja lase supil podiseda madalal kuumusel umbes pool tundi või kuni kõik köögiviljad on pehmed. Proovi maitset ja kui vaja, siis lisa soolasust, magusust või hapusust.

4. Serveerimisel tõsta igale portsjonile lusikatäis hapukoort ja ohtralt värskeid ürte. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee