Koostisosad
0.75 dl Päevalilleseemned
1 tk Porgand
0.5 tk Sibul
1 purk Punased oad vees (a 380g)
0.5 dl Riivsai
1 tk Muna
1.5 spl Hele misopasta
1 spl Tomatipasta
Sool
Õli praadimiseks
TŠILLIMAJONEES
1 tk Väike punane tšillikaun
2 tl Dijoni sinep
1 tk Munakollane
1 spl Valge veini äädikas
1 tl Vedel mesi
2 dl Oliiviõli
Sool
RÖSTITUD PARMESANIBATAADID
750 g Bataat
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
80 g Parmesan
Petersell
Valmistamine
1. Tšillimajoneesi valmistamiseks haki tsilli peeneks. Klopi tšilli, sinep, munakollane, äädikas ja mesi ühtlaseks. Nirista kloppimist jätkates hulka õli, nii et saad ühtlase emulsiooni. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Rösti päevalilleseemned kuival pannil, purusta jämedalt. Koori ja riivi porgand ja sibul.
3. Nõruta oad, loputa külma veega ja töötle saumikseriga püreeks või tambi pudrunuiaga pudruks. Sega hulka päevalilleseemned, porgand, sibul, riivsai, lahtiklopitud muna, miso- ja tomatipasta. Maitsesta soolaga ja sega ühtlaseks.
4. Vormi massist 8 kotletti. Prae neid mõõdukal kuumusel pannil õlis igast küljest 3-4 minutit.
5. Kuumuta ahi 225 kraadini. Koori bataadid, lõika 1 cm kangideks ja sega õli ning soola-pipraga. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit. Sega aeg-ajalt küpsemise ajal.
6. Riivi juust jämeda riiviga ja raputa bataadikangidele. Küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust ja raputa peale hakitud peterselli. Serveeri kotlette bataadi ja tšillimajoneesiga.
Kommentaarid (0)