Foto: Spia/Scanpix
Toiduuudised
19. märts 2019, 08:53

Pitsa, pasta, küüslauk – miks need pole Suurbritannia kuningakojas eriti popid? (3)

Jaanuaris küsis üks koolilaps Cambridge hertsoginnalt Catherinelt, kas kuninganna sööb pitsat. "See on hea küsimus," vastas prints Williami abikaasa ja seetõttu tulevane kuninganna. "Järgmine kord kui ma näen teda, küsin."

Suurbritannia kuninglikud valvekoerad noppisid teema üles ja olid sunnitud nentima, et tõepoolest - tema majesteeti pole keegi näinud pitsat söömas.

Daily Mail küsis kuninganna endiselt kokalt Darren McGrady asjale kinnitust. "Ma tegin kuningannale süüa 11 aastat ja mitte kordagi pitsat," lausus mees.

Varem on kuninganna kohta nenditud, et ka teine Itaalia köögi nurgakivi ehk pastaroad pole tema lemmikud. Samuti ei salli ta vähematki küüslaugulõhna ega ka palju sibulat.Pole siis ime, et pitsa ei mahu Buckinghami palee kööki. "Pitsat polnud isegi siis menüüs, kui me külastasime Palermot Sitsiilias kuningliku jahtlaeva Britannia pardal. Kokad pidid minema maale, et seda proovida." 

Elizabeth II ei söö ka karpe, kuna neist on oht saada toidumürgistust. Kuigi - aastal 1986 olla ta siiski neid ühel välisreisil proovinud. Ka ei joo kuninganna kraanivett. Põlu all on ka kartulid ja riis, kuna need on kuninganna meelest liiga tärkliserikkad kaloriallikad. Foie gras keelas prints Charles ära, kuna seda valmistatakse sundsöödetud partide ja hanede maksadest, mida peetakse julmaks.   

Üldse suhtub kuninganna toitu pragmaatiliselt - see on vajalik, et elada. Ta on vahel võimeline sööma ka plastkarpidest. Tema abikaasa prints Philip on aga suur gurmaan, kes elab selleks, et süüa. 

McGrady nentis, et kuninganna lapselapsed on aga suured pitsasõbrad. "Ma hakkasin pitsasid tegema siis, kui liikusin Kensingtoni paleesse. William ja Harry oleks igal õhtul pitsat söönud, kui lapsehoidja lubanuks. Nad armastasid pitsat." 

Küllap ka nüüd on pitsa aeg-ajalt printside toidulaual. Catherine küll nentis, et tema eelistab peekonipitsat pepperonile, kuna viimane olla liiga vürtsikas. Ilmselgelt pole Catherine teravate maitsete usku.

Hertsoginna Meghan, kellel on toiduarmastaja ja -oskaja kuulsus seevastu armastab pitsat! Kui Meghan oli veel Ameerikas näitleja ja mitte prints Harry abikaasa, oli tema Instagrami kontol piisavalt pilte pitsast ja seda saatvast kohustuslikust punasest veinist. Meghan on samas puhta ja tervisliku toidu austaja, niiet see pitsa on suure tõenäosusega tehtud näiteks brokkolipõhjale ning kate köögiviljadest. 

Veidi kaevates leiab ka artikleid, kus väidetakse, nagu oleks Meghan sundinud Harryt pitsast loobuma. Miks aga siis viidi nende pulmapäeva õhtul sõprade keskel peetud peo paika vähemalt tosinajagu pitsasid?

Muuseas, Catherinele soovitasid tema poolt külastatud kooli lapsed proovida kurgipitsat.

Kas teie sooviks?