Pikalt valminud supp on parajalt vürtsine, kuid selle saab mahedamaks muuta hapukoorega.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
23. märts 2019, 09:46

PAASTUKUU RETSEPT | Aeglaselt valmiv vürtsikas detokssupp

Roog saab pisut krehvtine ja soojendav, kuid see-eest eriti tervislik! Supp sobib paastukuusse ideaalselt.

 

1-2 maguskartulit
2-3 porgandit
5 küüslauguküünt
pool tšillikauna
120 g läätsi
1 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl karrit
700 ml köögiviljapuljongit
1 sidrun
300 g lillkapsast
värsket peterselli või koriandrit
100 g spinatit
soola ja pipart

 

1. Koori bataat ehk maguskartul ja porgandid ning lõika suupärasteks tükkideks.

2. Koori ja haki küüslauk ning tšilli peeneks.

3. Pane tükeldatud köögiviljad koos läätsede, paprikapulbri, jahvatatud koriandri, karri ja puljongiga potti. Kui puljong hakkab mulisema, alanda kuumust ja lase supil sedasi umbes kaks tundi podiseda.

4. Seejärel tükelda lillkapsas õisikuteks ja lisa supile. Pigista potti ka sidrunimahl. Kui lillkapsad on pehmeks keenud, sega supi sisse ka hakitud petersell või koriander ja spinatilehed. Maitsesta suppi soolaga ja serveeri värske rohelisega!

 

Hea teada! Supi maitset saad mahedamaks timmida, kui sööd seda koos hapukoore või Kreeka jogurtiga!