Toiduuudised

KEVADISELT KERGE | Kohupiima-toorjuustukook kaerapõhjal (2)

Laura Strandberg, 19. märts 2019 12:33
Kohupiimakoogil on katteks valge šokolaadi glasuur ning sees hapukad marjad.Foto: Laura Strandberg
Selle kreemise koogi teeb eriti mõnusaks sidruninüansiga šokolaadikate. Pakkuda sobib seda iga päev!

Retseptis antud kogustest valmib kook kaheteistkümnele. Valmistamiseks kulub 1,5 tundi.

Põhi:
100 g toasooja võid
70 g suhkrut
2 dl nisujahu
1 dl kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 kuhjata tl soola
1 muna

Täidis:
250 g hapukoort
600 g kohupiima
1 dl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
2 sl jahu
4 muna
ühe sidruni mahl
300 g meelepäraseid marju
1 tl tärklist
Glasuurimiseks:
200 g valget šokolaadi
200 g toorjuustu
ühe sidruni koor
marju (soovi korral)

 

1. Koogipõhja tegemiseks töötle köögikombainis või, suhkur, jahud, sool ja küpsetuspulber puruseks massiks. Lisa sekka muna ja sega ühtlaseks.

2. Vormi tainas ühtlaseks pallikeseks ja suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 26cm-se koogivormi põhjale ning veidi ka servadele.

3. Täidise tegemiseks mikserda kokku kõik täidiseained peale marjade ja tärklise. Vala ⅓ segust põhjale. Laota sellele tärklisega segatud marjad ja kalla peale ülejäänud kohupiimasegu.

4. Tõsta kook 170kraadisesse ahju tunniks ajaks küpsema, kuni see on kuldne.

5. Võta kook ahjust välja ja lase sel tunnike vormis jahtuda.