Soe pannisalat porgandi ja ubadega – oi kui tervislik!
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
Õli ja või praadimiseks
500 g porgandeid
0.25 tl soola
2 purki konservube vees, valgeid või punaseid või mõlemaid (a 400 g)
0.5 dl värske hakitud tilli
0.5 dl röstitud mandlilaaste soovi korral
SALATIKASTE
1 väike punane sibul
4 spl oliiviõli
4 spl värskelt pressitud sidruni- või laimimahla
0.25 tl soola
2 tl pruuni suhkurt
Valmistamine
1. Koori porgandid ja lõika õhukesteks viiludeks.
2. Kuumuta pannil õli ja võid keskmisest kõrgemal kuumusel ning prae kuumas segus porgandiviilud parajalt küpseks (u 15 min). Ära lase porgandil päris pehmeks küpseda, salatisse sobib see veidi krõmpsuvana paremini. Puista peale maitse järgi soola.
3. Lopta ja nõruta oad sõelal ning vala pannile porgandite sekka. Lisa ka hakitud till, lülita kuumus välja ja lase kõigel panni kuumusel veel 5 minutit küpseda.
4. Vahepeal valmista kaste: haki punane sibul võimalikult peeneks, lisa oliiviõli, tsitrusmahl sool ja suhkur ning sega läbi.
5. Tõsta kuum köögiviljasegu pannilt kaussi, vala kaste peale ja sega paari liigutusega. Lase kümmekond minutit maitsestuda, siis sega kergelt uuesti ja proovi maitset. Kui vaja, lisa soola või suhkrut või tsitrust.
6. Söö soojalt, kui soovid, puista peale röstitud mandlilaaste. Sobib veganile ja taimetoitlasele.
Kommentaarid (0)