Retseptid

Kevadiselt värske einevõileib - üllata külalisi või hellita ennast! 

Pille Enden, 16. märts 2019, 09:45
Foto: Jaan Heinmaa
Einevõileib on meil üsna unustusse vajunud ja toidulaualt kadunud, kuid seda tasub taas meelde tuletada. Rikkaliku kattega suur leib on igati tõhus korralikuks eineks või efektne vaheldus külalistele pakkumiseks ning annab lõputuid varieerimisvõimalusi. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1  vormileib
0.5 avokaadot 
2 tl värskelt pressitud sidrunimahla 
4 spl krevette soolvees
4 tk keedetud vutimuna
8 viilu kalkunisinki 
4 tk redist 
50 g värsket kurki 
4 tk kirsstomateid 
30 g lutserni, küüslaugu vm idandeid


HERNE -KODUJUUSTUMÄÄRE
100 g külmutatud herneid
1 spl majoneesi 
4 spl kodujuustu 

Valmistamine

1. Valmista kõigepealt herne-kodujuustumääre. Selleks pane herned 2-3 minutiks keeva vette, nõruta ja lase jahtuda. Püreeri koos majoneesiga ühtlaseks, sega kodujuustuga ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Lõika vormileivast pikuti 2 umbes 1 cm paksust viilu. Tõsta viiludele herne-kodujuustumääre. Poolita avokaado, koori ja lõika viiludeks, piserda peale sidrunimahla. Nüüd lao leiva peale krevetid ja avokaado, viilutatud redised, poolitatud munad ja singiviilud.

3. Pane leivale redise- ja kurgiviilud, poolitatud tomatid ja idandid. Serveeri kohe peale valmimist.

HEAD ISU! 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee