Teistmoodi ahjuomlett Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
16. märts 2019, 08:55

Ahjuomlett rukkileivaga

  
Rukkileib teeb ahjuroa tummisemaks. Foto: Jaan Heinmaa

Kaheksale

Omlett on roog, millesse võib panna kõike, mida kapis leidub. Ka tahket rukkileiba, mis teeb munaroa tõhusamaks.   

Valmistusaeg 15 minutit + 20 minuti imbumiseks + 35–40 minutit ahjus

Maksumus 5.25

399 kcal/portsjon

8 viilu rukkileiba

4 dl riivitud Cheddari juustu

200 g sinki või 10–12 peekoniviilu   

1 sl õli

1 keskmine sibul

pool rohelist või punast paprikat   

6 suurt muna

3 dl hapukoort

võid vormi määrimiseks  

soola, musta pipart

Määri 25 x 25 cm ahjuvorm võiga. Eemalda leivalt koorik, lõika leib kuubikuteks ja pane vormi. Haki sink või peekon ja pruunista pannil õlis. Puista leivakuubikute peale riivjuust, siis pane sink, hakitud sibul ja paprika.

Klopi kausis munad koos hapukoorega lahti, maitsesta soola ja pipraga. Vala segu vormi. Lase 20 minutit seista.

Kuumuta ahi 170 kraadini. Küpseta omletti 35–40 minutit. Võta ahjust, lase jahtuda 5–10 minutit, lõika tükkideks.