Nädalalõpus ei tasu alati haarata mõne alkohoolse joogi järele, sama enesetunde saab ka värskendavast kokteilist, milles ei ole akoholi.Foto: Brooke Lark / Unsplash
Toiduuudised
24. august 2019, 13:32

RETSEPT | Maitsvad ja värskendavad alkoholivabad kokteilid

Nädalalõpus ei tasu alati haarata mõne alkohoolse joogi järele, sama enesetunde saab ka värskendavast kokteilist, milles ei ole akoholi.

Kokteile õpetab tegema Bar Catering OÜ show-baarmen Marko Hade.

Troopiline hea tuju kokteil

Valmista kokteili nii:
1. Lõika granadill pooleks ja tühjenda pool vilja šeikerisse.
2. Lisa 8 cl ananassimahla, 4 cl apelsinimahla ja 1 cl leedriõiesiirupit.
3. Maitse kokteili. Kui see on sinu jaoks liiga magus, pigista juurde laimimahla.
4. Täida šeiker jääga ja raputa korralikult. Vala kokteil läbi sõela ilusasse klaasi. Kaunista jooki poole järele jäänud granadilliviljaga.

Soolakas kurgi-tillikokteil

Valmista kokteili nii:
1. Tükelda šeikerisse kurgist umbes 5 cm pikkune jupp. Lisa ka peotäis värsket tilli. Sõtku kurk ja till pudrunuia või spetsiaalse tampijaga peeneks.
2. Pigista šeikerisse poole laimi mahl ja näpuotsatäis meresoola.
3. Vala juurde 0,5 cl suhkrusiirupit ja 10 cl gaasita vett. Täida šeiker jääga. Raputa kokteil valmis ja kalla klaasi. Pikenda kokteili mulliveega ja sega õrnalt läbi.
4. Kaunistuseks lõika kurgist kolm õhukest viilu, moodusta nendest sälkude abil lehvik ja säti klaasi servale.

Alkoholivaba Mimosa

Valmista kokteili nii:
1. Täida pokaal jääga.
2. Lisa klaasi 12 cl apelsinimahla, 2 cl leedriõiesiirupit ja pigista sekka poole laimi mahl. Et laimist mahl paremini välja tuleks, hõõru laimi enne lahtilõikamist vastu lauda. Sega jook korralikult läbi.
3. Pikenda kokteili toonikuga, nii et klaas saab täis.
4. Kaunista paari apelsini- või laimilõiguga.